google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Projectleider ruimtelijke planning

Jij geeft vorm aan de ruimte in het Dilbeek van morgen.

Toelichting

A1-A3 – contractueel – onbepaalde duur – voltijds

Organisatie

Werken voor Groep Dilbeek is bouwen aan de toekomst. Elke dag kan jij het verschil maken voor de burger, je collega’s en jezelf! We verwelkomen je bij Burger& Omgeving waar de teams wonen & ondernemen, burgerzaken en openbare ruimte klanten proactief & met enthousiasme verder helpen. Je zal ervaren dat elk van ons een impact heeft op onze dienstverlening en dat je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en anderen te inspireren. Gaan we er samen voor?

Functieinhoud

“Dilbeek wil klaar zijn voor morgen” en bouwt daarom aan een groene, gezonde, veilige en actieve omgeving, die gewapend is voor de toekomst. Je werkt binnen de dynamische stroom Burger & Omgeving die zich bezighoudt met de impact van al deze facetten op de omgeving. Je maakt deel uit van de cel ruimtelijke planning van team wonen en ondernemen.

  • Als beleidsvoorbereider geef je vorm aan de bebouwde en onbebouwde ruimte van Dilbeek in samenwerking met de verschillende doelgroepen. Zo werk je bij voorbeeld verder aan het bouwkompas van Dilbeek. Je formuleert ruimtelijke antwoorden op maatschappelijke uitdagingen. Je werkt een ruimtelijke visie uit voor Dilbeek waarin verschillende thema’s samenkomen: ruimte voor wonen, recreatie, ondernemen en onderwijs.
  • Je werkt aan de vormgeving van de bebouwde en onbebouwde ruimte, door het ontwerpen of opvolgen van masterplannen, ruimtelijke beleidsplannen, ontwikkelingsvisies en door het begeleiden van planningsprocessen. Inhoudelijk werk je deze projecten van A tot Z af, zoals de aanstelling en opvolging van studiebureaus en het inhoudelijk evalueren van teksten die opgemaakt worden.
  • Je faciliteert mee betrokkenheid van burgers en adviesraden bij het ruimtelijk beleid, je organiseert en begeleidt actief participatiemomenten.
  • Je werkt samen met verschillende partners binnen en buiten de gemeente en gaat actief op zoek naar goede praktijken en mogelijke partnerschappen. Je zorgt voor een klankbord met het managementteam en de politiek om hen mee te nemen in de ruimtelijke visie van Dilbeek.
  • Je zorgt voor een goede informatiedoorstroming naar het team wonen en ondernemen voor de impact op de ruimtelijke ordening maar ook naar de deskundigen van openbare ruimte die het openbaar domein beheren.
  • Je zorgt voor een goede afwerking en implementatie van je projecten: zo zorg je ervoor de beleidsvisies door te vertalen naar concrete instrumenten waar anderen mee aan de slag kunnen. Bij de beoordeling van concrete dossiers, vorm jij mee een klankbord om een consistente behandeling en beoordeling van dossiers te garanderen.
  • Tot slot draag je je steentje bij aan de goeie teamsfeer bij team wonen en ondernemen. Je neemt actief deel aan overlegmomenten en neemt initiatieven voor een warm groepsgevoel.

Functieprofiel

Dit ben jij helemaal!

  • Je bent houder van een diploma van architect / master in de architectuur en/of van master in de stedenbouw en de ruimtelijke planning.
  • Je hebt een passie voor het oplossen van ruimtelijke vraagstukken. Je wil je hierover voortdurend verder ontwikkelen en je gaat actief op zoek naar inspiratie in je domeinen. Indien je kennis van GIS hebt, is dit zeker een pluspunt voor je functie.
  • Je bent in staat een ruimtelijke visie te ontwikkelen: je houdt van beleidsmatig en conceptueel werken en je haalt eveneens energie uit concrete realisaties op het terrein.
  • Je bent resultaatgericht, je formuleert uitdagende doelen en onderneemt concrete en gerichte acties om je doelen te behalen.
  • Je bent goed in het plannen en organiseren van je projecten en bepaalt daarbij prioriteiten en middelen. Je hebt kennis van ontwerpend ruimtelijk financieel onderzoek. Je bent in staat om doelgerichte planningsprocessen vorm te geven.
  • Je bouwt een professioneel netwerk uit.. Je zorgt ervoor dat je alle partijen en stakeholders mee hebt in je projecten.
  • Je betrekt anderen actief bij de dagelijkse projecten en stimuleert samenwerking.

Herken jij jezelf in onze bouwstenen?

  • Groei : Waarin ga jij groeien? Je bent iemand die de kansen om je te ontwikkelen met beide handen vastgrijpt. Je houdt ervan om anderen te inspireren.
  • Openheid: Toon jij ook je echt zelf? Je bloeit open in een warme cultuur vol vertrouwen. Je durft de zaken te benoemen en je maakt vlot verbinding met andere mensen.
  • Eenvoud: Waar heb jij impact op? Je kickt op efficiëntie en laat onnodige ballast achterwege. Je pakt de problemen vast en richt je op de essentie.
  • Moed: Durf jij? Je durft risico’s nemen, je durft fouten maken en je leert hieruit. Je gaat steeds dat stapje verder en houdt ervan om te schitteren.
  • Focus: Ken jij het plan? Je bent een doelgerichte persoon en je houdt je focus op de prioriteiten. Je neemt met veel eigenaarschap je rol op.
  • Samenwerking: Gaan we er samen voor? Je maakt steeds de reflex ‘wie moet ik betrekken?’, en je bent er rotsvast van overtuigd: samen bereiken we meer!

Aanbod

Daarom kies jij voor Groep Dilbeek

Door jouw job bij Groep Dilbeek, bij Burger & Omgeving maak je echt het verschil bij de burger, onze klant. Jouw job heeft impact en een zichtbaar resultaat in het leven van onze burger.

Wij zijn bovendien een innovatieve gemeente en kunnen jou dus een nieuwe manier van werken aanbieden: zelfsturende teams, veel autonomie en de kans om je job zelf uit te bouwen. We geven jou ruimte om jezelf te ontwikkelen; opleidingen volgen en inspiratie zoeken, is een evidentie bij ons.

Als kers op de taart kan dit alles in een goede balans werk-privé, met mogelijkheid tot telewerken. Ter plekke werken kan uiteraard ook, en dit in een aangenaam werkkader, in het mooie centrum van de gemeente Dilbeek.

We bieden jou een voltijds contract, en een job met loonschaal A1-A3, met een loon tussen € 3.841 en € 6.536 bruto/maand afhankelijk van je relevante werkervaring. Bij 5 jaar relevante ervaring is je salaris bvb 4.470€ bruto/maand.

Ook maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer openbaar vervoer en een tweede pensioenpijler… wordt voor jou voorzien. Binnenkort kan je ook via Groep Dilbeek een fiets leasen om naar het werk te komen!

Werken voor Groep Dilbeek is niet alleen heel fijn, het levert ook het voordeel op om als personeelslid te genieten aan voordelige tarieven van ons rijke vrijetijdsaanbod.

Selectieprocedure

Interesse?

Gaan we er samen voor? Nee nu volgende stappen:

Druk op de knop “solliciteren” in je scherm. We kijken er naar uit om je kandidatuur met een motivatiebrief, je cv, een kopie van je diploma en een recent uittreksel uit het strafregister (model 1 – niet ouder dan 3 maanden) te ontvangen ten laatste op 9 oktober 2024.

Kandidaten die aan alle voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan de selectieprocedure met de volgende stappen:

  • Een schriftelijke opdracht met aansluitend een presentatie en interview op 21 oktober 2024.
  • Een assessment tussen 30 oktober en 5 november 2024..

Je dient in elk onderdeel te slagen om deel te nemen aan de volgende stap.

Interesse en nieuwsgierig om je toekomstige collega’s te ontmoeten? We vertellen je graag meer tijdens een informele kennismaking op 2 oktober 2024 tussen 18u tot 20u in de Kasteelhoeve (de Heetveldelaan 4, Dilbeek, ingang “De Maalderij”, op de 2de verdieping). Op voorhand inschrijven hoeft niet, loop gerust binnen, doorlopend tussen 18u en 20u.

Bij vragen kan je contact nemen met Björn Verhofstede, deskundige ruimtelijke planning, GSM 0490/11.46.41 of bjorn.verhofstede@dilbeek.be / Bram Van Der Plas, directeur Burger & omgeving, GSM 0496/12.83.17 of bram.vanderplas@dilbeek.be

Meer weten? www.werkenvoordilbeek.be

Locatie

Dilbeek

Publicatiedatum

05.09.2024

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close