google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Procesingenieur

Toelichting

Om het team van de verwerking in Brecht te versterken zoeken wij een gemotiveerde procesingenieur.

Wat doet het team verwerking?

Op onze site in Brecht verwerken we het gft- en groenafval van de 30 aangesloten gemeenten. We verzorgen er eveneens voor de overslag van het huis- en grofvuil, dat ingezameld wordt in het noorden van het werkingsgebied van IGEAN. Op de site in Edegem slaan we het gft- en groenafval over, dat ingezameld wordt in het zuiden van het werkingsgebied van IGEAN.

Door middel van vergisting zetten we het gft om tot hoogwaardige compost en biogas. Het biogas verbranden we in gasmotoren om groene stroom op te wekken.

Het groenafval composteren we in open lucht tot een hoogwaardige bodemverbeteraar, die we verkopen in bulk of in zakken.

Het afvalwater wordt gezuiverd in de eigen waterzuiveringsinstallatie alvorens het geloosd wordt in het oppervlaktewater.

Organisatie

IGEAN, een aantrekkelijke werkgever: boeiend, verrassend veelzijdig en met een hart voor mens & maatschappij.

Samen, respectvol, deskundig en in vertrouwen werken is wat ons verbindt. En ook voor jou is hier plaats.

“Ons motto: wat we samen doen, doen we beter en dit al meer dan 50 jaar!”

Klopt: wij zijn een intergemeentelijke organisatie. Met onze passie, ambitie en toewijding maken wij met onze diensten een belangrijk/groot verschil voor de 30 aangesloten gemeenten rond Antwerpen voor hun afval, milieu-, klimaat- en woonbeleid, arbeidsveiligheid en streekontwikkeling. Dit betekent ook dat wij met onze 350-tal collega’s op heel diverse domeinen werken én altijd op zoek zijn naar nieuw talent.

Wist je trouwens dat wij vanuit 29 locaties werken? Van Essen tot Boom, van Malle tot Zwijndrecht. Want we hebben een hoofdkantoor in Wommelgem vlakbij de E313, 2 overslag- en verwerkingseenheden voor gft en groenafval in Brecht en Edegem, een zwembad in Pulderbos, een ophaaldienst in Brasschaat en Edegem en 24 recyclageparken. Dat wordt dus werken in je buurt, voor je buurt.

Zin in? Check hieronder dus zeker onze vacatures!

Functieinhoud

Hier je talent ontplooien – dat doe je als volgt …

Als procesingenieur werk je continu aan de optimalisatie van onze processen van de composterings-, vergistings- en waterzuiveringsinstallaties. Bovendien draag je mee de verantwoordelijkheid om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Jouw takenpakket berust op volgende 3 grote pijlers:

1. Procesoptimalisatie:

  • Analyse en advies: Je analyseert ad hoc vragen en problemen en werkt samen met coördinatoren om de werking van de vergistingsinstallaties en de waterzuivering te verbeteren. Je adviseert je leidinggevende over eventueel te nemen acties en je bereidt deze voor.
  • Anticiperen op problemen: Je anticipeert op knelpunten in de verwerking van gft en identificeert mogelijkheden voor procesverbeteringen.
  • Dienstverlening optimaliseren: Je ondersteunt collega’s bij de implementatie en het gebruik van systemen, creëert draagvlak en optimaliseert werkprocessen door structureel overleg en het uitwerken en implementeren van verbeteringen.
  • Projectwerk: Je helpt nieuwe projecten te implementeren vertrekkende van een idee, plan, doelstelling. Samen met de coördinator werk je het project uit en volg je de uitvoering ervan op. Je verzorgt het functioneel testen, proefdraaien en opstarten.

2. Kwaliteit:

  • Kwaliteitscontrole: Je controleert de kwaliteit van geleverde materialen, producten en diensten en zorgt ervoor dat deze voldoen aan de kwaliteitsnormen. Je neemt hiervoor de nodige stalen, analyseert deze of laat deze analyseren.
  • Toezicht en verbetering: Je bewaakt de gelijkvormige uitvoering van werkzaamheden en doet voorstellen voor verbetering. Je onderzoekt tekortkomingen en zorgt voor een passende oplossing.
  • Productieplanning: Je maakt en volgt de productieplanning op, rekening houdend met diverse factoren zoals aanvoer van gft, vergistings- en composteringsproces, waterzuivering en onderhoudswerken.
  • Verslaggeving en opvolging: Je bent het aanspreekpunt voor verschillende stakeholders. Je zal informatie verstrekken aan interne en externe partijen m.b.t. het vergistings- en composteringsproces. Je bent verantwoordelijk voor de verslaggeving en rapportering naar de verschillende (overheids-)instanties, zoals VLACO, VMM, VREG/VEKA,…

3. Veiligheid:

  • Veiligheidsprocedures: Je ontwikkelt en implementeert veiligheidsprocedures en risicoanalyses om een veilige werkomgeving te garanderen. Je werkt hierbij nauw samen met de dienst preventie, de teamleider en directeur materialenkringloop & afvalbeheer.
  • Toezicht op veiligheid: Je ziet toe op de naleving van veiligheidsvoorschriften.
  • Projecten en werkinstrumenten: Je werkt mee aan de ontwikkeling en verbetering van werkinstrumenten en hulpmiddelen om de veiligheid te waarborgen. Dit omvat ook het vertalen van wettelijke verplichtingen in standaardprocedures en richtlijnen.

Functieprofiel

Tenslotte sta je al sterk in je schoenen – dit breng je mee …

  • Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring.
  • Je hebt technisch inzicht in (afvalverwerkende) processen. Kennis van mechanica, elektriciteit en hydraulica is een plus!
  • Je hebt affiniteit met en/of interesse in biologische processen en je bent milieubewust.
  • Je hebt sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden om knelpunten te identificeren en verbeteringen door te voeren en hebt een projectmatige aanpak.
  • Je bent communicatief sterk om effectief samen te werken met collega’s, leidinggevenden en externe partners.
  • Je beschikt over goede administratieve vaardigheden en hebt kennis van Office-toepassingen. Je kan je vlot inwerken in nieuwe software.
  • Je bent sterk in rapportering. Je werkt gestructureerd en ordelijk.

Aanbod

Voor wat hoort wat, dus IGEAN biedt:

  • Een contract van onbepaalde duur in een bedrijf met aandacht voor milieu en veiligheid.
  • De stabiliteit van de semi-openbare sector.
  • Een fijne werkplek vol respect en appreciatie.
  • Samen streven we naar werk & privé in optimale balans.
  • Een aantrekkelijke werkgever die je volop stimuleert in je persoonlijke groei en opleiding.
  • Je werkt tijdens de week.
  • Een mooi salaris met tal van extra voordelen. (maaltijdcheques, verzekeringspakket, extralegale vakantiedagen,…)
  • De mogelijkheid om mee te stappen in onze fietslease.
  • Een boeiende en uitdagende job met autonomie en verantwoordelijkheden in een sterk groeiende organisatie.
  • En tot slot: werken in je buurt, voor je buurt – da’s pas duurzaam!

Locatie

Brecht

Publicatiedatum

05.08.2024

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close