google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Een carrièreswitch naar ruimtelijke ordening

Bron: Bestuursacademie NL 6-6-2024 14:04
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Terwijl het aantal taken in het ruimtelijk domein groeit, is er een groot tekort aan beleidsmedewerkers en -adviseurs. Het project zij-instromers uit Nederland toont dat het bieden van de mogelijkheid tot carrièreswitch waardevolle kandidaten oplevert.

Zij-instromers voor ruimtelijke ordening

Het is in overheidsland een nieuwe manier van medewerkers werven: met een ontwikkeltraject zij-instromers klaarstomen voor een functie in het ruimtelijk domein. ‘Ruimte voor Groei’ is een initiatief van de Vereniging Brabantse Gemeenten (VBG) en de provincie Noord-Brabant. De eerste twintig deelnemers ontvingen hun certificaat. Vanwege het succes start binnenkort de werving voor de tweede lichting. “

Inhouden van de opleiding

De deelnemers  bogen zich over een maatschappelijk thema; van biodiversiteit in het landelijk gebied tot klimaatadaptatie op bedrijventerreinen. “De opdracht was om onderwerpen onder de loep te nemen die raakvlakken hebben met de provincie en de gemeente.

‘Nieuwe pareltjes’

De erste carrièreswitchers van het project 'Ruimte voor Groei' zijn net  afgezwaaid Volgens de organisatoren zijn de deelnemers ‘stuk voor stuk nieuwe pareltjes’ voor de gemeente.Het initiatief wordt alvast hernomen.

Lees verder: 

Eerste carrièreswitchers van Ruimte voor Groei afgezwaaid, 4 juni 2024

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close