Reacties uitgeschakeld voor Zorgkinderen en lerarentekort

Zorgkinderen en lerarentekort

Door | 5 december 2018 | Nieuws

Het lerarentekort neemt alarmerende proporties aan. Zestien directeurs dienden een klacht in bij de Kinderrechten­commissaris om aan te klagen dat ze niet alle kinderen de zorg en het onderwijs kunnen geven waar ze recht op hebben. “Scholen vinden geen vervangers voor zieke leerkrachten en de griep is nog niet eens in het land”, zegt Marie-Jeanne Baelmans van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO), die 1.200 schooldirecteurs ver­tegenwoordigt.

De Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO) stuurde een modelbrief naar de directeurs om een klacht in te dienen en brengt alle tekorten in kaart. Al 140 scholen hebben een probleem gemeld.

“In mijn lagere school staan twaalf leerkrachten. Vorige week waren er vier ziek en ik vond maar één parttime vervanging”, zegt Leen Smets van basisschool Sint-Jozef & Sint-Janneke in Eeklo. “De sport- en zorgleraar en iemand van het secretariaat moesten inspringen. Vooral zorgkinderen lijden er onder. De klastitularis die alle maatregelen kent valt weg en de zorgleraar moet elders lesgeven.”

Onderwijsminister Crevits (CD&V) nam al verschillende maatregelen om het beroep aantrekkelijker te maken en lanceert een campagne in het voorjaar van 2019.

490 total views, 1 today