We’re mobility: inspiratie voor uw gemeente

Door | 8 januari 2019 | Nieuws

#WeAreMobility: de nieuwe mobiliteit, tentoongesteld in Paleis 10

De mobiliteit in grote stadscentra heeft een revolutie ondergaan. Steeds vaker worden de auto en het openbaar vervoer aangevuld met uitgekiende en praktische alternatieve mobiliteitsoplossingen zoals deelwagens en carsharing. Ook gedeelde fietsen en de intelligente combinatie van diverse vervoersmodi (comodaliteit) winnen aan succes. Bovendien gebruiken steeds meer pendelaars een elektrische step, hooverboard, eenwieler of ander vervoersmiddel om het laatste stuk van hun traject tot aan hun werkplaats snel en eenvoudig af te leggen.

In januari 2018 wijdde de Brussels Motor Show voor het eerst een van zijn Paleizen aan de expo#WeAreMobility. Vier dagen lang werden alle facetten van de micromobiliteit en gedeelde mobiliteit er met enthousiasme voorgesteld aan bijna 36.000 nieuwsgierigen, die dit Paleis aandeden. FEBIAC, dat meer dan ooit vastbesloten is om deze vorm van aanvullende mobiliteit te promoten, heeft daartoe al een nieuwe #WeAreMobility-sectie in het leven geroepen, die gelijk werd gesteld aan de andere historische secties van de Federatie. In de marge van de Brussels Motor Show organiseert de Federatie van 18 tot en met 21 januari ook opnieuw het salon #WeAreMobility in Paleis 10.

Daar worden de allernieuwste oplossingen op het gebied van stadsmobiliteit, micromobiliteit, gecombineerd vervoer en apps voorgesteld op vier verschillende assen:

  • Gedeelde mobiliteit: mobility as a service, station based, free floating cars / e-cars / scooters / e-scooters, enz.
  • Stadsmobiliteit: soft mobility, e-mobility, openbaar vervoer, infrastructuur (rijstroken, stadsmeubilair, enz.), impact van drones & leveringen, enz.
  • Services: verzekering & juridisch, bank & leasing, energie / laden / dockingstations, voorspellend onderhoud, 3D-printing, enz.
  • Dream the Futureautonoom transport, luchtmobiliteit, smart cities, infrastructuur, Internet of Things (IoT), nieuwe materialen, nieuwe brandstoffen & EV, VR / AR / MR, R&D, beyond vision, enz.Bezoekers krijgen niet alleen een voorstelling van toepassingen en voertuigen die vandaag reeds de stadsmobiliteit vergemakkelijken maar kunnen op de speciaal daartoe voorziene piste ook kennismaken met de voertuigen die op het #WeAreMobility-salon worden voorgesteld. Ook wordt er een Mobility Bootik geplaatst, waar mobiliteitsambassadeurs een antwoord zullen bieden op de vragen en onzekerheden van de bezoekers betreffende nieuwe mobiliteitsoplossingen.


Op maandag 21 januari vindt de conferentie “We Are Mobility- Inspiring Talks” plaats rond de kernthema’sdie #WeAreMobility ter harte gaan. Deze lezingen richten zich op een gespecialiseerd vakpubliek; u vindt er elders in dit persdossier meer informatie over.

De toegang tot het salon #WeAreMobility en de bijbehorende animatie is inbegrepen in het standaardticket voor de Brussels Motor Show.

Lokale overheden kunnen voor de toegang tot het salon een gratis toegangskaart aanvragen via werkenbijdeoverheid.be.

304 total views, 15 today

Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.