Reacties uitgeschakeld voor Vlaamse Overheid is voor diversiteit als het geen gezicht krijgt.

Vlaamse Overheid is voor diversiteit als het geen gezicht krijgt.

Door | 3 september 2017 | Nieuws

30/08 – De Standaard

Vlaamse overheid verwijdert tweet met foto van vrouw met hoofddoek
Deze tweet werd na racistische commentaren door de Vlaamse overheid weer offline gehaald. 

Een tweet die de Vlaamse overheid verstuurde om een werfreserve aan te leggen voor beleidsmedewerkers en juristen moest gisteravond weer offline worden gehaald nadat racistische commentaren waren binnengekomen. Dat meldt VRT. “De dienstverlening van de Vlaamse Overheid moet neutraal zijn”, reageerde minister Liesbeth Homans (N-VA)

De Vlaamse overheid legt werfreserves aan voor beleidsmedewerkers en juristen.” Dit korte bericht – met een link naar de vacaturewebsite – verscheen gisterenavond op het Twitteraccount van de Vlaamse overheid . Bij de tweet hing ook een foto van een vrouw met hoofddoek die aan het werk is.

Vrij snel na het verschijnen van de tweet kwamen er heel wat racistische opmerkingen, gericht naar de Vlaamse overheid, maar ook naar  N-VA. Velen vonden het niet kunnen dat de Vlaamse overheid een foto van een vrouw met hoofddoek publiceerde.

Vandaag werd de tweet offline gehaald. “De foto bij de boodschap creëerde een fout verwachtingspatroon”, zo is te horen bij het kabinet van de bevoegde minister Liesbeth Homans (N-VA). “De foto wekt de indruk dat iedereen bij de Vlaamse overheid altijd en in elke functie religieuze symbolen mag dragen en dat is niet het geval. De overheid moet neutraal zijn en als neutraal ervaren worden.”

De bewuste foto lijkt alleszins niet speciaal voor deze vacature genomen te zijn. Op de website van de Vlaamse overheid staat namelijk het verhaal van Amina, bemiddelaar bij VDAB. “Met of zonder hoofddoek. Mijn werk goed doen, daar draait het om”, zo zegt ze daar.

Ondertussen krijgt Homans heel wat kritiek omwille van haar dubbele houding als minister van integratie.

O.a. De Standaard berichtte intussen hierover.

‘Bij de Vlaamse overheid is er plaats voor diversiteit!’ Deze lente lanceerde de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Liesbeth Homans (N-VA), een diversiteitscampagne om mensen van alle pluimage te overtuigen om bij de Vlaamse overheid te solliciteren. Want: een divers team ‘maakt onze service beter’, klonk het.

159 total views, 1 today