Reacties uitgeschakeld voor Lean-management bij federale overheid

Lean-management bij federale overheid

Door | 20 april 2013 | Lectuur

bron: http://www.fedweb.belgium.be/nl/opleidingen_en_ontwikkeling/lean_academy/#.UXKQYuCRzmN

Lean Academy is een projectvoorstel van de FOD Mobiliteit dat de federale ambtenaren uit verschillende overheidsdiensten tot interne adviseurs Lean wil opleiden.

De managementfilosofie Lean wil dankzij effectief procesmanagement de dienstverlening op een hoger peil brengen en de kosten drukken.

Om zijn projectvoorstel te realiseren heeft de FOD Mobiliteit en Vervoer de samenwerking en de ondersteuning van het Opleidingsinstituut van de Federale Overheid (OFO) en het DG Organisatie- en Personeelsontwikkeling (DG OPO) van de FOD P&O gevraagd.

Het opleidingsproject “Lean Management” wil:

een groep ambtenaren de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bijbrengen zodat ze de (op de overheidscontext afgestemde) Lean-aanpak en het bijhorende verbeteringsinstrumentarium doeltreffend kunnen toepassen binnen hun organisatie.
de deelnemers het geleerde onmiddellijk laten toepassen op een concreet verbeterproject binnen hun eigen organisatie, een impact creëren op het terrein. De opleiding is dus niet enkel gericht op competentieontwikkeling van federale ambtenaren, maar ook op organisatieontwikkeling en het concreet realiseren van een efficiëntiewinst.
kennis en ervaring delen tussen de deelnemers en een netwerk van Lean-adviseurs binnen de federale overheid creëren.

911 total views, 1 today