Reacties uitgeschakeld voor Hans D’Hondt overheidsmanager 2018

Hans D’Hondt overheidsmanager 2018

Door | 28 januari 2019 | Nieuws

28 januari 2019, 19u30, eigen berichtgeving

Hans D’Hondt werd door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid zopas gekozen tot overheidsmanager van het jaar 2018. Hans D’Hondt is sinds 2010 voorzitter van het directiecomité van de FOD Financiën.

Sinds 1997 tracht de VVBB goed bestuur en beleid te stimuleren door het toekennen van de prijs van Overheidsmanager van het jaar. De laureaten zijn tot op heden steeds topambtenaren uit diverse bestuurslagen (federale, Vlaamse, provinciale en gemeentelijke bestuur) gebleken.

BEOORDELINGSCRITERIA OVERHEIDSMANAGER 2018

  1. De kandidaat heeft sterke kwaliteiten als bruggenbouwer: hij of zij kan verschillende maatschappelijke belanghebbenden en belangstellenden verenigen.
  2. De kandidaat is in de organisatie een netwerkleider: hij of zij kan in de organisatie teams leiden en inspireren en deze teams beter doen samenwerken.
  3. De kandidaat heeft een grote politieke sensitiviteit: hij of zij kan zich inleven in de positie van politici en kan onafhankelijk en strategisch meedenken met leidende politici.
  4. De kandidaat kan, samen met anderen, een strategie ontwikkelen. Hij of zij kan op de langere termijn denken en de strategie daarop richten.
  5. De kandidaat heeft ingrijpende veranderingstrajecten in zijn of haar organisatie of sector gerealiseerd. In deze trajecten speelde hij of zij een leidende rol. Deze veranderingen zijn in grote mate gerealiseerd en hun effecten zijn zichtbaar.
  6. De kandidaat is een inspirerend manager en zet managementinstrumenten in, op het vlak van personeel, financiën, ICT en communicatie. Hij of zij kent de mogelijkheden en de beperkingen van deze instrumenten en maakt van instrumenten geen doel op zich.
  7. De kandidaat inspireert medewerkers door zijn of haar houding, inhoudelijke visie en persoonlijkheid.
  8. De kandidaat geeft blijk van een sterke ‘public service motivation’: hij of zij is overtuigd van het belang van een sterke publieke sector maar combineert dat met een kritische houding over de eigen organisatie en over de rol van de overheid.
  9. De kandidaat toont een sterk ethisch bewustzijn: de publieke waarden en de publieke verantwoordelijkheid van een ‘public servant’ staan voorop. De kandidaat staat als persoon voor deze waarden en draagt deze waarden ook uit in de organisatie.

294 total views, 1 today