Reacties uitgeschakeld voor Er beweegt wat in het klimaat, maar ook in het onderwijs.

Er beweegt wat in het klimaat, maar ook in het onderwijs.

Door | 24 januari 2019 | Nieuws

Bron: VRT-nieuws, 24/01/2019

Leerlingen laten alweer hun stem horen voor een maatschappelijk thema.

In Brussel hebben 35.000 spijbelende scholieren en studenten betoogd voor een beter klimaatbeleid. Het is de derde week op rij dat ze dat doen. De eerste week waren ze met een paar duizenden, vorige week met 12.500, en nu dus met bijna 3 keer zoveel. Het cijfer is afkomstig van de politie van Brussel.

Deze week zijn er voor het eerst ook studenten, van hogescholen en universiteiten, onder de deelnemers. Al was hun aanwezigheid vrij beperkt omdat velen onder hen nog examens hebben.   

Er werden zoals in de vorige betogingen weer talrijke protestborden meegedragen. “There is no planet B”, “Don’t fuck your mother earth”, “Liever nu buizen dan naar Mars verhuizen” en “Hier bestaat geen herexamen voor” zijn maar enkele van de slogans die te zien waren.   

Veel Franstaligen

Onze collega Ann De Bie heeft alvast meer Franstalige bordjes geteld dan de vorige weken. De Franstalige scholieren bleken niet alleen uit Brussel te komen, maar ook uit Wallonië.

Onder de deelnemers waren er heel wat scholieren die ook zondag zullen deelnemen aan de klimaatmars. Ze willen daarmee aantonen dat hun bekommernissen om het klimaat gemeend zijn, en dat ze niet enkel “spijbelen” om geen les te moeten volgen.

307 total views, 1 today